Προσθετική

Η προσθετική οδοντιατρική αποτελεί ειδικότητα της οδοντιατρικής επιστήμης, το αντικείμενο της οποίας εστιάζει στην αποκατάσταση των φυσικών οδόντων αλλά και οδοντικών εμφυτευμάτων με σκοπό την ανάκτηση της μασητικής ικανότητας, την επαναφορά της ορθής φώνησης αλλά και την επίτευξη υψηλής αισθητικής στο χαμόγελο και συνολικά στο κάτω μέρος του προσώπου.

Η επιτυχία της sm_art dent οδοντιατρικής κλινικής στην αποκατάσταση λαμπερών χαμόγελων και λειτουργικών στομάτων βασίζεται στην κατάρτιση και μακρόχρονη εμπειρία των εξειδικευμένων οδοντιάτρων της στον χώρο της προσθετικής και της αισθητικής, στη χρήση προηγμένων τεχνικών, υλικών και εξοπλισμού και στην εκ των προτέρων διαγνωστική ανάλυση εκάστου περιστατικού προκειμένου να επιτευχθεί ένα ισορροπημένο, λειτουργικό, όμορφο, υγιές και πάνω απ’ όλα εξατομικευμένο χαμόγελο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πιο σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της οδοντιατρικής, η προσθετολόγος και το εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό δυναμικό της sm_art dent οδοντιατρική κλινικής,  επιλέγουν και μπορούν να εφαρμόζουν τις πιο αξιόπιστες μεθόδους με άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ασθενών, σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και αποστείρωσης.

Η sm_art dent οδοντιατρική κλινική παρέχει το σύνολο του φάσματος των αποκαταστατικών διαδικασιών που αφορούν την προσθετική με αποτέλεσμα να δύναται να αναλαμβάνει εκτεταμένα full mouth περιστατικά σύνθετης φύσης και αιτιολογίας. Το εύρος των προσθετικών εργασιών αδρά περιλαμβάνει: ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις (στεφάνες, γέφυρες, όψεις, ένθετα/επένθετα), κινητές προσθετικές αποκαταστάσεις (ολικές οδοντοστοιχίες, επένθετες οδοντοστοιχίες, μερικές οδοντοστοιχίες), κινητές και ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων αλλά και γναθοπροσωπική προσθετική.

Επιπλέον, εφαρμόζουμε ολοκεραμικές θήκες, για καλύτερο αποτέλεσμα που διαρκεί. Η τοποθέτηση μίας θήκης στα πρόσθια δόντια - κυρίως της άνω γνάθου - είναι μία απαιτητική διαδικασία, διότι παρεμβαίνει άμεσα με το χαμόγελο, την αισθητική και την επικοινωνία. Οι προσδοκίες των ασθενών σε αυτή την περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλές μιας και το χρώμα και το σχήμα πρέπει να είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο στόμα, κυρίως όταν πρόκειται να τοποθετηθεί μία μεμονωμένη θήκη ανάμεσα σε φυσικά δόντια τα οποία δεν έχουν προβλήματα. Οι κλασσικές θήκες που χρησιμοποιούνται, αποτελούνται από έναν μεταλλικό πυρήνα, ο οποίος εφαρμόζει στο τροχισμένο δόντι και πάνω στον οποίο χτίζεται η πορσελάνη. Ωστόσο, το μεταλλικό υπόβαθρο αυτών των θηκών, περιορίζει την πιστή απόδοση ενός φυσικού χρώματος, ενώ στην περιοχή των ούλων, μπορεί με το χρόνο να κάνει τα ούλα να φαίνονται γκρίζα. Αντίθετα, στην περίπτωση των ολοκεραμικών θηκών, δεν υπάρχει μεταλλικός πυρήνας. Ο πυρήνας είναι μεταλλικός και το χρώμα του επιλέγεται με βάση το χρώμα του δοντιού, με αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα να είναι κατά πολύ ανώτερο.

Αναλυτικές Υπηρεσίες

 • Αισθητικές στεφάνες (θήκες) και γέφυρες χωρίς μεταλλικό σκελετό (ολοκεραμικές θήκες και θήκες ζιρκονίου)
 • Μεταλλοκεραμικές στεφάνες (θήκες) και γέφυρες με αισθητικά κεραμικά όρια
 • Όψεις ολοκεραμικές και όψεις ρητίνης (lifting / bonding)
 • Κεραμικά ένθετα / επένθετα και ένθετα / επένθετα ρητίνης
 • Τηλεσκοπικές Προσθετικές κατασκευές
 • Ολικές οδοντοστοιχίες
 • Επένθετες οδοντοστοιχίες με ειδικούς συνδέσμους
 • Άμεσες ολικές οδοντοστοιχίες
 • Μερικές οδοντοστοιχίες από μέταλλο και θερμοπλαστικά υλικά
 • Επιδιορθώσεις και επανεφαρμογές ολικών και μερικών οδοντοστοιχιών
 • Άμεσες ειδικές μεταβατικές / προσωρινές αποκαταστάσεις (γέφυρες / θήκες) μετά από εξαγωγές
 • Ακίνητες και κινητές προσθετικές αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων
 • Full Mouth προσθετικές αποκαταστάσεις σύνθετης φύσης