Τι είναι ο καθαρισμός των δοντιών και γιατί πρέπει να γίνεται?

SM_Art Dental Clinic, Καθαρισμός δοντιών, Οδοντίατρος Αθήνα

Τώρα στην οδοντιατρική κλινική sm_art πραγματοποιείτε τον καθαρισμό των δοντιών σας ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ και μόνο μέχρι τις 24/03/2017! Τηλεφωνήστε μας στο 211 40 28 256 ή στο 694 73 24 856 για να ενημερωθείτε για την προσφορά και να κλείσετε το ραντεβού σας!

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο για καθαρισμό θεωρείται από πολύ κόσμο μια διαδικασία άνευ σημασίας και πολλές φορές παραλείπεται. Η αλήθεια είναι όμως πως ο καθαρισμός των δοντιών - ή αλλιώς αποτρύγωση - είναι μια θεραπεία και δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη λεύκανση των δοντιών που γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους.

Η αποτρύγωση γίνεται με ειδική συσκευή υπερήχων η οποία παράγει δονήσεις και μέσω του ειδικού tip που υπάρχει στην άκρη του, αποκολλά την τρυγία (πέτρα) και τις εναποθέσεις της μικροβιακής πλάκας από τις επιφάνειες των δοντιών.  Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται και ειδικά εργαλεία (ξέστρα).  Όταν ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο σε όλα τα δόντια του στόματος, σειρά έχει η στίλβωση των δοντιών.  Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόζεται ειδική φθοριούχος πάστα - η οποία έχει κάποια ευχάριστη γεύση όπως μέντα ή φράουλα - στις οδοντικές επιφάνειες και  αφαιρεί τις χρωστικές κηλίδες που δημιουργούν το κάπνισμα, ο καφές και το τσάι. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην παραλείπεται αυτό το στάδιο καθώς κάνει τις επιφάνειες των δοντιών στιλπνές και λείες και συνεπώς πιο δύσκολο να ξαναδημιουργηθεί πέτρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο καθαρισμός των δοντιών είναι μια διαδικασία ανώδυνη, σύντομη και οικονομική. Δεν χρειάζεται τοπική αναισθησία κατά κανόνα, μόνο εφαρμογή κάποιας αναισθητικής  γέλης (gel)  σε ορισμένες περιπτώσεις. Η διάρκεια του - παρόλο που κάθε περίπτωση είναι διαφορετική - είναι κατά μέσο όρο 30-45 λεπτά. Μετά ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ο καθαρισμός των δοντιών όταν γίνεται σωστά και με σχολαστικότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα - ανάλογα με τις συστάσεις του οδοντιάτρου -  προλαμβάνει χρόνιες ασθένειες των ούλων, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Επιπρόσθετα, ελέγχεται όλη η στοματική κοιλότητα για τυχόν οδοντικά προβλήματα ή παθήσεις των βλεννογόνων του στόματος, όπως η λευκοπλακία, κ.α.

Τώρα στην οδοντιατρική κλινική sm_art πραγματοποιείτε τον καθαρισμό των δοντιών σας ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ και μόνο μέχρι τις 24/03/2017! Τηλεφωνήστε μας στο 211 40 28 256 ή στο 694 73 24 856 για να ενημερωθείτε για την προσφορά και να κλείσετε το ραντεβού σας!