Μαριάνθη Μαντά

Η Μαριάνθη Γ. Μαντά είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Phd) στην Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία, από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τη σύνθεση καινοτόμων βιοενεργών υλικών και την αναγέννηση ιστών. Έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Προσθετική και Προσθετική Εμφυτευματολογία, από το ίδιο πανεπιστήμιο, και είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής (DDS), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το επιστημονικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή έγκριτα περιοδικά και βιβλία, ενώ έχει τιμηθεί με υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει εργασθεί ως μετα-διδακτορικός ερευνητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ διατηρεί επιστημονικές συνεργασίες με πανεπιστήμια του εσωτερικού. Στην οδοντιατρική κλινική Sm_Art Dent, εργάζεται κατ' αποκλειστικότητα στο αντικείμενο της Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας.

I hold a dental degree (DDS) and I got specialized in Fixed Prostheses, Implant Prosthodontics and management of Temporomandibular Disorders. I have undertaken a PhD thesis focused on tissue regeneration and biomaterials whereby I got experienced in methods of material synthesis and characterization. I also trained in techniques applied to the nano scale and I worked on the investigation of micro/nanoscale aspects of the mechanical behavior of dental porcelain and dental porcelain-modified by bioactive glass. I specialized in in vivo experimentation, in orofacial surgery of small rodents/rabbits and in histological processing of hard and soft tissues. As a postdoctoral researcher, I focused on the development and characterization of composite hydrogels as well as on the investigation of their osteogenic potential after seeding with human Adipose Derived Stem Cells.
I have collated, evaluated and disseminated data via participating in congresses and publishing scientific articles. I was also actively engaged in training of undergraduate and postgraduate students, gave many lectures and single-handedly taught many classes. Furthermore, I acted as co-supervisor of the MSc and PhD post- graduate students.

Μάτα Στάμου DDS

Η χειρουργός οδοντίατρος Μάτα Στάμου αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009. Εργάστηκε ως συνεργάτης  σε ιδιωτικές  κλινικές  με αντικείμενο αποκλειστικής ενασχόλησης την Ενδοδοντία και την Οδοντική Χειρουργική.

Από το 2005 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σεμινάρια με αντικείμενο τις εξελίξεις στον τομέα της ενδοδοντίας και τα σύγχρονα υλικά, με έμφαση στην συντηρητική αποκατάσταση των οδοντικών ιστών. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαδευτικά προγράμματα με στόχο την αρτιότερη κατάρτιση στον τομέα της ενδοδοντίας.

Το 2014 μετεκπαιδεύτηκε συμμετέχοντας στο 6μηνιαίο πρόγραμμα  της κλινικής  Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος με περιεχόμενο : α) Ακτινοπροστασία, β) Ακτινοτεχνική, γ) Ακτινοδιαγνωστική.

Το 2015 εισήχθη στο 3ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος της Οδοντιατρικής  Σχολής Αθηνών.

Υπηρεσίες

Προσθετική

Η προσθετική οδοντιατρική αποτελεί ειδικότητα της οδοντιατρικής επιστήμης, το αντικείμενο της οποίας εστιάζει στην αποκατάσταση των φυσικών οδόντων αλλά και οδοντικών εμφυτευμάτων με σκοπό την ανάκτηση της μασητικής ικανότητας, την επαναφορά της ορθής φώνησης αλλά και την επίτευξη υψηλής αισθητικής στο χαμόγελο και συνολικά στο κάτω μέρος του προσώπου.

Αισθητική Οδοντιατρική

Η Αισθητική Οδοντιατρική εστιάζει στην επίτευξη ενός όμορφου, υγιούς και ελκυστικού χαμόγελου,  αναβαθμίζοντας την αισθητική και τη λάμψη του προσώπου. Συνίσταται σε οδοντιατρικές παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν το χρώμα, το σχήμα, τις κλίσεις και τη διάταξη των δοντιών αλλά και σε χειρουργικές παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν στην αισθητική διευθέτηση των μαλακών ιστών γύρω από τα δόντια (ουλοπλαστική).

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν βιοσυμβατά μεταλλικά υποκατάστατα των οδοντικών ριζών τα οποία τοποθετούνται με χειρουργικό τρόπο στο οστό νωδών (χωρίς δόντια) περιοχών.

Περιοδοντολογία

Η περιοδοντολογία αποτελεί ειδικότητα της οδοντιατρικής η οποία εστιάζει στην πρόληψη και τη θεραπεία των νόσων των ούλων και του περιοδοντίου.

Γναθοχειρουργική

Η γναθοχειρουργική αποτελεί ειδικότητα της ιατρικής και της οδοντιατρικής, η οποία αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, κακώσεων και ανωμαλιών, οι οποίες εκδηλώνονται στη στοματική και την ευρύτερη περιοχή του προσώπου (γναθοπροσωπική περιοχή), οι οποίες μπορεί να έχουν επέκταση στην κεφαλή και τον τράχηλο.

Ενδοδοντία

Η ενδοδοντία αποτελεί ειδικότητα της οδοντιατρικής, η οποία ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των νόσων του πολφού (αγγεία και νεύρα του δοντιού) και των περιακρορριζικών ιστών (οξέα και χρόνια αποστήματα).

Οδοντική Χειρουργική

Η οδοντική χειρουργική αφορά τον κλάδο εκείνο που ασχολείται με τη μελέτη, πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων των σκληρών ιστών των φυσικών δοντιών, δηλαδή της αδαμαντίνης και της οδοντίνης.

Ενδοστοματικοί Νάρθηκες

Οι ενδοστοματικοί νάρθηκες αποτελούν κινητές κατασκευές, από διάφανο σκληρό ακρυλικό, οι οποίοι εφαρμόζουν στις μασητικές και κοπτικές επιφάνειες των δοντιών συνήθως της άνω ή της κάτω γνάθου, αποκαθιστώντας σταθερές και ομοιόμορφες επαφές με τα δόντια του αντίθετου οδοντικού φραγμού.